Supa Crema de Rosii Uscate cu Busuioc si Cimbru - de post, pregatita cu blenderul Oster

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu
  • 125 grame rosii uscate
  • 3 rosii proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi mici
  • 2 linguri ulei masline extravirgin
  • 1 lingura busuioc uscat (sau 3-4 fire busuioc proaspat) 1 lingurita cimbru uscat (sau 2-3 fire cimbru proaspat) sare
  • piper
  • chili dupa gust
  • putin ulei masline cu aroma de busuioc (optional) 2 l apa

Mod de preparare

Se spala legumele, se taie bucati si se asaza intr-o oala incapatoare (cu exceptia usturoiului, care se lasa deoparte).
Se adauga rosiile uscate
Se toarna apa si se lasa totul la fiert, pana cand legumele se inmoaie.
Se transfera legumele si apa in vasul blenderului Oster, se adauga usturoiul curatat, busuiocul, cimbrul, uleiul, sarea si piperul.
Se mixeaza totul pornind de la cea mai mica viteza si crescand turatia treptat, pana cand obtinem o crema foarte fina (dureaza max. 1, 5 min.).
Supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru obtinuta se toarna in boluri, se decoreaza si se serveste imediat (nemaiavand busuioc si cimbru proaspat la indemana, eu am decorat cu feliute de rosii si patrunjel verde).
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.