Supa Crema de Rosii Uscate cu Busuioc si Cimbru - de post, pregatita cu blenderul Oster

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu
  • 125 grame rosii uscate
  • 3 rosii proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi mici
  • 2 linguri ulei masline extravirgin
  • 1 lingura busuioc uscat (sau 3-4 fire busuioc proaspat) 1 lingurita cimbru uscat (sau 2-3 fire cimbru proaspat) sare
  • piper
  • chili dupa gust
  • putin ulei masline cu aroma de busuioc (optional) 2 l apa

Mod de preparare

Se spala legumele, se taie bucati si se asaza intr-o oala incapatoare (cu exceptia usturoiului, care se lasa deoparte).
Se adauga rosiile uscate
Se toarna apa si se lasa totul la fiert, pana cand legumele se inmoaie.
Se transfera legumele si apa in vasul blenderului Oster, se adauga usturoiul curatat, busuiocul, cimbrul, uleiul, sarea si piperul.
Se mixeaza totul pornind de la cea mai mica viteza si crescand turatia treptat, pana cand obtinem o crema foarte fina (dureaza max. 1, 5 min.).
Supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru obtinuta se toarna in boluri, se decoreaza si se serveste imediat (nemaiavand busuioc si cimbru proaspat la indemana, eu am decorat cu feliute de rosii si patrunjel verde).
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.