Supa Crema de Linte Rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este o supa consistenta, de iarna Si de cerut portie dubla, parol! Ne trebuie:
  • 4 morcovei subtirei
  • 1 radacina de patrunjel mai vanjoasa
  • 1 ceapa rotofeie taiata in sferturi
  • 1 cartof din cei albi bucatit si el
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 pumni zdraveni de linte rosie
  • un varf-doua de lingurita de chimen
  • cimbru
  • ulei

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute.

Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa.
Se serveste cu feliute de kaizer rumenit in tigaie, lamaie (cat de multa), busuioc proaspat si "limba de drac" alaturea! Pentru cei cu gusturi mai neconventionale, se pot asorta si curmale!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.