Supa crema de Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100g mazare
  • -2 morcovi mai mici sau 1 mare
  • -1 zucchina
  • -1/2 de vanata
  • -putin ardei rosu
  • -2 cartofiori
  • -2 tije de sedano
  • -2-3 linguri de ulei de masline
  • -4 linguri formaggio
  • -frunze de patrunjel
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele de mai sus.
Intr-o oala se pun la fiert legumele, impreuna cu frunzele de patrunjel si putina sare.

Dupa ce sunt fierte legumele, se scoat din apa si se lasa putin la racit. Apa in care s-au fiert legumele nu se arunca, ci se patreaza 200ml pt cand mixatul legumele, iar restul se poate folosii la alta mancare.

Dupa ce s-au racit putin legumele, se pun 200ml din supa, in care s-au fiert ele si le mixam bine. In cazul in care vreti mai apoasa crema, mai adaugati apa de la legume.

Se adauga uleiul de masline sau puteti pune chiar si unt, cum vreti, piper, sare daca mai e necesar si lingurile de formaggio.

Se amesteca bine. Se poate servii cu paine prajita sau fara paine, ca si in cazul nostru.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj