Curatam si spalam legumele, apoi le taiem cuburi de marimi cat de cat egale ca sa fiarba toate cam in acelasi timp. Intr-o oala adaugam legumele si cateii de ustuoi, punem putina sare si apa cat sa le acopere, apoi lasam la fiert pana ce toate legumele se inmoaie.
Cand sunt gata fierte stingem focul s lasam putin sa se racoreasca supa apoi cu ajutorul unui blender vertical pasam pana devine o crema fina. Asezonam de sare si turnam smantana.
Dam dinou supica la foc cat sa dea doua trei clocote gustam de sare, apoi stingem focul. La sfarsit adaugam leustenul/patrunjelul tocat marunt.
Servim alaturi de crutoane.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.