Supa Crema de Legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •3-4 cartofii medi
  • •1 dovlecel
  • •2 morcovi
  • •1 ceapa
  • •1 vanata
  • •1 bucata telina
  • •1 bucata albitura/patrunjel radacina
  • •1-2 ardei
  • •2 rosii
  • •2 catei de usturoi
  • •250ml smantana lichida pentru gatit (pt post scoatem smantana)
  • •1leg leustean/patrunjel

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem cuburi de marimi cat de cat egale ca sa fiarba toate cam in acelasi timp. Intr-o oala adaugam legumele si cateii de ustuoi, punem putina sare si apa cat sa le acopere, apoi lasam la fiert pana ce toate legumele se inmoaie.

Cand sunt gata fierte stingem focul s lasam putin sa se racoreasca supa apoi cu ajutorul unui blender vertical pasam pana devine o crema fina. Asezonam de sare si turnam smantana.

Dam dinou supica la foc cat sa dea doua trei clocote gustam de sare, apoi stingem focul. La sfarsit adaugam leustenul/patrunjelul tocat marunt.
Servim alaturi de crutoane.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...