Dovleacul se injumatateste, se scot semintele cu ajutorui unei linguri, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o oala de supa se prajesc in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga dovleacul si se lasa la foc potrivit sa se inmoaie circa 20-25 de minute. Se adauga ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.
Intre timp se fierbe laptele impreuna cu foile de dafin. Legumele se paseaza cu mixerul si se adauga laptele din care s-au scos foile de dafin. Supa se serveste calda cu seminte de dovleac prajite si presarate pe deasupra si cu citeva picaturi de ulei din seminte de dovleac sau ulei din masline.
Ceva bun pentru micul dejun. Eu le-am umplut cu omleta. Le puteti umplute cu ce doriti.
Cosulete umpluteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti