Supa Crema de Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg dovleac (Hokkaido)
  • 2-3 cepe potrivite (esalote)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri de unt
  • 1 ardei rosu usturat (mic)
  • 500 ml se supa strecurata de pui sau legume
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleacul se injumatateste, se scot semintele cu ajutorui unei linguri, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o oala de supa se prajesc in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga dovleacul si se lasa la foc potrivit sa se inmoaie circa 20-25 de minute. Se adauga ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.

Intre timp se fierbe laptele impreuna cu foile de dafin. Legumele se paseaza cu mixerul si se adauga laptele din care s-au scos foile de dafin. Supa se serveste calda cu seminte de dovleac prajite si presarate pe deasupra si cu citeva picaturi de ulei din seminte de dovleac sau ulei din masline.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...