Supa Crema de Cartofi cu Praz si Broccoli

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g cartofi albi curatiti si taiati cuburi
  • 40 g unt
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 15 l apa + 1 cub de legume/pui organic sau 1 5 supa de legume/pui
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita maghiran
  • un praf mic de ardei cayenne
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 3 linguri cheddar razalit (sau cascaval)
  • 1/2 broccoli spalat si taiat bucati (aproximativ 100-130 g)
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 2 felii bacon taiate marunt

Mod de preparare

Taiati marunt prazul, ceapele, morcovii si caliti acestea in unt la foc mic 10-15 minute cu putina sare. Adaugati cimbrul, maghiran, cartofii si apa. Aduceti la fierbere reduceti focul, acoperiti si lasati pana cand legumele sunt fierte.

Prajiti bacon-ul intr-o tigaie cateva minute si lasati deoparte. Adaugati in supa laptele, broccoli si mai fierbeti 3-4 minute. Luati de pe foc puneti smantana si branza apoi mixati fin cu blenderul. Asezonati dupa gust.

*Ajustati cu lapte cantitatea de lighid dupa plac.
Serviti cu putin bacon deasupra.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)