Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru supa:
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucatica telina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • galusti spanac;un albus
  • un praf de sare
  • 3 bilute de spanac tocat (congelat)
  • 1 lingura cu varf de faina
  • galusti morcovi:
  • Morcovul fiert din supa
  • 1 albus de ou
  • un praf de sarea
  • 2 linguri cu varf de faina

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.
Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte.
Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.
Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou.
Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul. Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.