Supa avgolemono

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 15 l apa fiarta in care se adauga un cub de vegeta de pui sau de legume
  • - 1/2 pahar orez
  • - 3 oua
  • - zeama de la 2 lamai mici
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se fierbe apa apoi se adauga cubuletul de vegeta si putina sare dupa gust. Cand apa fierbe se adauga orezul. Se fierbe orezul pana cand este putin umflat(nu foarte tare). Se mai adauga putin apa daca supa e foarte groasa in functie de preferinte.

Se bat ouale bine cu mixerul apoi se adauga zeama de lamaie si se mai bat putin. Se adauga la supa usor, amestecand mereu cu telul in forma de para. Atentie: ouale trebuie sa fie bine batute altfel se fac omleta in supa.

Se mai fierbe putin apoi supa este gata.
Se serveste cu piper proaspat macinat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj