Sarbusca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o capatana de varza murata
  • -200 gr fasole uscata
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -2 ardei (unu ros, unu verde)
  • - leustean
  • -2 litri de zar, -ulei
  • -3-4 rosii la saramura cimbru

Mod de preparare

Procedam prima data la desararea verzei murate si a rosiilor la saramura. Fasolea o punem la umflat de ceva vreme inainte, spalam legumele si le curatam de coaja si impuritati. Taiem jumatate din varza marunt de tot legumele la fel si ele taiate, dupa care le calim pe toate la foc mic.

Punem fasolea la fiert schimbam 2-3 ape si le lasam la fiert cu o creanga de cimbru. Dupa ce a fiert fasolea potrivim vasul de ciorba pe jumatate cu apa punem fasolea fiarta si legumele calite.

Continuam fiertul ciorbei, adaugam leusteanul pe jumatate iar la sfarsit cei 2 litri de zar si rosiile desarate taiate in 4-6 bucati fiecare Inca 10 min de fiert si sarbusca noastra este gata.
Se poate face referire la faptul ca fara zar (doar cu apa) se numeste sarbusca, si poate fi luata mancare de post, cu zar in reteta se numestezarbusca iar daca e de dulce merita tot sprijinul nostru de a pune si un os afumat la fiert

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...