Pesto Potato Soup (Supa de Cartofi cu Busuioc)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 felii de bacon
  • 500 gr cartofi
  • 400 gr ceapa
  • 2 linguri unt
  • 650 ml supa de legume( oase
  • pui)
  • 600 ml lapte
  • 100 gr paste( aproximativ)
  • 120 ml frisca nebatuta
  • patrunjel proaspat
  • tocat
  • sare
  • piper
  • parmesan ras pentru ornat
  • paine prajita cu usturoi si unt
  • SOS PESTO
  • 1 pumn de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pumn bun de seminte de pin
  • 2 linguri mari de busuioc proaspat
  • tocat
  • 50 gr parmesan ras
  • piper
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Pentru sos se pun toate ingredientele impreuna in blender, se amesteca pentru 2 minute sau pana se formeaza pasta de pesto.
Se taie bucatile de bacon, se prajesc se taie cartofii patrate si ceapa marunt se adauga apoi peste bacon si se amesteca in continuare 10 minute. Aici eu am pus putin supa de pui ca sa nu se prinda de fundul cratitei.

Dupe 10 minute se adauga supa de pui (legume, oase) si laptele, se mai fierbe 10 minute dupa care se adauga pastele fainoase. Se mai fierbe 8-10 minute. Apoi se adauga frisca nebatuta, se mai fierbe 2-3 minute, se adauga 2-3 linguri de sos pesto si patrunjel tocat. Se ia de pe foc. Se serveste cu cascaval ras deasupra si feliile de paine prajite

Supa arata mai mult ca o mancare decat ca o supa


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.