Pesto Potato Soup (Supa de Cartofi cu Busuioc)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 felii de bacon
  • 500 gr cartofi
  • 400 gr ceapa
  • 2 linguri unt
  • 650 ml supa de legume( oase
  • pui)
  • 600 ml lapte
  • 100 gr paste( aproximativ)
  • 120 ml frisca nebatuta
  • patrunjel proaspat
  • tocat
  • sare
  • piper
  • parmesan ras pentru ornat
  • paine prajita cu usturoi si unt
  • SOS PESTO
  • 1 pumn de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pumn bun de seminte de pin
  • 2 linguri mari de busuioc proaspat
  • tocat
  • 50 gr parmesan ras
  • piper
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Pentru sos se pun toate ingredientele impreuna in blender, se amesteca pentru 2 minute sau pana se formeaza pasta de pesto.
Se taie bucatile de bacon, se prajesc se taie cartofii patrate si ceapa marunt se adauga apoi peste bacon si se amesteca in continuare 10 minute. Aici eu am pus putin supa de pui ca sa nu se prinda de fundul cratitei.

Dupe 10 minute se adauga supa de pui (legume, oase) si laptele, se mai fierbe 10 minute dupa care se adauga pastele fainoase. Se mai fierbe 8-10 minute. Apoi se adauga frisca nebatuta, se mai fierbe 2-3 minute, se adauga 2-3 linguri de sos pesto si patrunjel tocat. Se ia de pe foc. Se serveste cu cascaval ras deasupra si feliile de paine prajite

Supa arata mai mult ca o mancare decat ca o supa


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...