Minestrone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei - 1/2 buc
  • vinete - 1/2 buc
  • ardei gras - 1 buc
  • rosii - 3 bucati
  • ceapa - 1 buc
  • cartofi - 3 buc
  • morcov - 2 buc
  • stoc legume - 250 - 300 ml
  • ulei masline - dupa preferinta
  • sare
  • piper busuioc - 1 leg
  • cimbru
  • busuioc - 1 leg (sau busuioc uscat la care adaugati niste frunze de spanac)
  • usturoi - 5-6 catei (dupa preferinta)
  • seminte de pin
  • ulei de masline
  • parmezan

Mod de preparare

Legumele taiate cubulete se soteaza in uleiul bine incins, si se asezoneaza cu cimbru, sare, piper. Se acopera cu "stoc" de legume (in lipsa de timp puteti folosi " vegeta" " delikat" sau alte d-astea) si se lasa la foc mic 30 minute.

In paralel preparam un sos " pesto" ce va fi servit cu supa, adaugindu-l deasupra unuistrat de parmezan presarat la suprafata supei.

Pesto:

Se mixeaza bine obtinindu-se un sos fin.

Supa se serveste asa cum am spus, adaugindu-se la suprafara ei un praf de parmezan peste care se pune sos pesto.

Eu nu am mai avut timp sa fac si sosul pesto asa ca am folosit niste patrunjel ...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.