Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceapa rosie,
  • ciorba:
  • 4 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • un ardei gras,
  • o lingura de boia de ardei dulce,
  • o lingurita de sare,
  • 1/2 cescuta de orez,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de patrunjel,
  • suc de lamaie sau otet
  • perisoarele:
  • 250 g ciuperci,
  • un morcov,
  • o ceapa rosie,
  • o mana de mazare prefiarta,
  • lingurita de boia dulce sau un pic de pasta de tomate,
  • 200 g carne tocata din piept de pui,
  • sare,
  • ulei de masline,
  • o legatura de marar verde,
  • un ou,
  • 2-3 linguri de cu-cus.

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 3-4 l de apa cu un praf de sare.
Curatam legumele ,le spalam si le taiem.Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari ,ardeiul si telina se taie cubulete mici,ceapa se taie marunt,morcovii se dau prin razatoarea mica si se pun la fiert in oala cand apa incepe sa clocoteasca
Pregatim perisoarele astfel;incingem un pic de ulei de masline si calim iute ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare,se adauga si ciupercile cu mazarea,se presara si cus-cusul apoi adaugam un strop de apa ,dam si un praf de sare ,boiaua acoperim cu un capac si lasam la foc domol sa fiarba pana scade zeama lasata amestecam continuu.Oprim focul,presaram mararul tocat fin si lasam sa se raceasca bine apoi adaugam carnea tocata si oul batut.Amestecam compozitia bine si modelam mici perisoare din ea
Cand zarzavatul din oala s-a fiert adaugam boiaua de ardei,orezul si perisoarele modelate,lasam focul foarte mic si lasam acoperit,sa fiarba cca 20 minute.Se opreste focul si presaram patrunjelul verde,tocat fin.Dregem ciorba cu cele 2 oua batute bine,adaugand cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu.Acest amestec omogen il turnam in fir subtire in ciorba.Servim supa fierbinte cu suc de lamaie sau otet adaugat in farfurie .
Pofta b

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj