Ciorba de Pui cu Legume

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 radacina de telina sau chiar 1/4 daca e prea mare
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • paste fainoase (teitei, fidea)
  • 1 pui mai mic (sau tacamuri)
  • 3-4 oua
  • verdeata (leustean, patrunjel, frunze de telina)
  • bors maggie
  • sare
  • delikat
  • bulion
  • ulei pt calit

Mod de preparare

Se spala puiul bine si se pune la foc intr-o oala cu apa si un pic de delikat.

separat se curata zarzavatul si se marunteste dupa gust, (pe razatoare sau cu cutitul )se calesc impreuna fara cartofi.
dupa ce a fiert puiul se scoate si se imparte in bucati se pune la loc in oala cu cartofii si zarzavatul calit bine (zarzavatul trebuie sa fie inmuiat ca un sos fara bulion)se lasa sa fiarba si cartofii apoi se adauga pastele fainoase.

Dupa ce au fiert se adauga borsul amestecat inainte intr-o cana cu putina apa calduta. Si apoi bulion care se da o data in clocot.
La sfarsit se bat ouale dupa ce ai stins focul si se pune verdeata.

Sare sau delikat se adauga dupa gustul fiecaruia si preferinta lui la sfarsit dupa ce ai pus borsul deoarece borsul maggie contine si el un pic de sare si delicat.

P. S. frunzele de leustean si telina dau un gust placut oricarei ciorbe.

Se serveste si calda si rece deoarece carnea de pui nu e grasa

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj