Ciorba de Pui A la Grec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 80 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui. Punem o oala cu apa la fiert, iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui. Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am fiert. Daca doriti puteti sa il taiati si inainte sa il puneti la fiert. Apoi am pus bucatele de carne intr-o alta oala curata si am pus supa la fiert. Intre tim p curatam si spalam legumele, dupa care le taiem bucatele mici. Eu am taiat ceapa marunt dar voi puteti sa o lasati intreaga daca doriti. Verificam carnea daca este fiarta iar atunci cand este gata adaugam si orezul si sarea dupa gust. Mai fierbem ciorbita aproximativ 20 de minute dupa care stingem focul si gustam ciorbita ca sa verificam daca mai are nevoie de sare. Adaugam patrunjelul tocat potrivit si lasam oala acoperita aproximativ 15 minute. Intr-un vas mai micut amestecam galbenusurile cu jumatate din zeama unei lamai potrivite si smantana. Apoi adaugam 4 polonice din ciorbita de pui si amestecam. Apoi turnam cu grija compozitia in oala amestecand cu grija. La sfarsit mai adaugam putin patrunjel. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj