Ciorba de Potroace (Maruntaie de Pui)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr pipote
  • 250 gr inimi de pui
  • 4-5 aripi de pui (eu am pus de rata)
  • 2-3 gaturi de pui (nu am avut)
  • 1,5 lt apa
  • 1,5 lt moare) (lichidul de pe varza murata)
  • ulei
  • 1 pastarnac
  • 1 fir praz
  • 2 morcovi
  • 1/2 cana de ceai plina cu orez fiert
  • leustean dupa gust
  • sare daca mai este nevoie (moarea e sarata)

Mod de preparare

Maruntaiele, dupa ce au fost bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare. Prazul se spala bine de tot, se taie rondele, zarzavatul se curata si se taie cuburi, orezul se fierbe separat in apa cu sare.
Uleiul se pune intr-un vas, se adauga zarzavatul si prazul si se soteaza.

Cand maruntaiele, care sunt in alt vas la fiert, sant gata pe jumatate, se adauga peste ele zarzavatul sotat. Intre timp in alt vas punem moarea la fiert pentru 5 minute dupa care inchidem focul. Peste zarzavatul din vas se pune apa si se lasa la fiert incet.

Cand este fiert totul se adauga moarea si orezul, leusteanul tocat marunt si se mai fierb impreuna circa 5 minute. Se drege de sare daca mai este cazul si se serveste cald.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite pizza

Dintre toate retetele incercate la Panini Maker Breville cred ca asta mi-a placut cel mai mult. Si cea cu nuci si miere.

Clatite pizza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj