Ciorba de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 portii:
  • Capetele si cozile de la
  • 1 platica
  • 1 crap
  • 1 somotei
  • 500 gr pestisori marunti
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 1 ceapa alba
  • leustean
  • ulei
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Pune la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Fierbe-i cat timp cureti pestii cei mari. Transeaza capetele si cozile, pastreaza restul pentru alte preparate. Daca din anumite motive iti lipsesc pestisorii marunti de apa dulce, ii poti inlocui cu o cantitate mai mica de pestisori oceanici (sprot, sardine etc.)

Scoate si arunca pestii marunti si in zeama ramasa pune pe rand ceapa maruntita, las-o sa fiarba pana isi pierde din tarie si adauga zarzavaturile cuburele. Daca este iarna si legumele nu mai au taria verii, poti adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere.

Cand au fiert pe treisferturi, adauga cartofii si capetele de peste. Cateva picaturi de ulei, daca nu ai somotei, ulei cat iti convine. Dupa ce da in clocot din nou, adauga si cozile. Fierbe 10 minute si stinge focul, acreste cu otet si pune capac. Cand s-a mai racorit zeama pune deasupra leustean tocat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.