Ciorba de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 portii:
  • Capetele si cozile de la
  • 1 platica
  • 1 crap
  • 1 somotei
  • 500 gr pestisori marunti
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 1 ceapa alba
  • leustean
  • ulei
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Pune la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Fierbe-i cat timp cureti pestii cei mari. Transeaza capetele si cozile, pastreaza restul pentru alte preparate. Daca din anumite motive iti lipsesc pestisorii marunti de apa dulce, ii poti inlocui cu o cantitate mai mica de pestisori oceanici (sprot, sardine etc.)

Scoate si arunca pestii marunti si in zeama ramasa pune pe rand ceapa maruntita, las-o sa fiarba pana isi pierde din tarie si adauga zarzavaturile cuburele. Daca este iarna si legumele nu mai au taria verii, poti adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere.

Cand au fiert pe treisferturi, adauga cartofii si capetele de peste. Cateva picaturi de ulei, daca nu ai somotei, ulei cat iti convine. Dupa ce da in clocot din nou, adauga si cozile. Fierbe 10 minute si stinge focul, acreste cu otet si pune capac. Cand s-a mai racorit zeama pune deasupra leustean tocat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de portocale

Desert tort cu jeleu de portocale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj