Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/4 telina ( de marime mijlocie)
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • 50 gr orez (cca 2 ls)
  • sare, delikat
  • 1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
  • 50 ml otet, sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Pofta Buna !

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu branzeturi si seminte

Sa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.

Briose cu branzeturi si seminte
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura