Ciorba de Loboda cu Omleta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o poala de loboda (rosie de preferat)
  • o ceapa rosie (uscata)
  • doi morcovi (noi)
  • o radacina de patrunjel (mai subtirica)
  • o radacina de pastarnac (partea dinspre varf)
  • o mana de orez
  • o lingura de pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • 3 l apa
  • sare - dupa gust
  • 2 oua - pentru omleta
  • otet aromat pentru acrit - dupa gust

Mod de preparare

Spalati legumele.
Curatati-le de coaja si apoi taiati felii de 2-3 mm grosime radacinoasele iar ceapa tocati-o marunt.
Alegeti frunzele de tulpina, dar pastrati si o parte din aceasta mai ales din partea superioara a plantei.
Spalati frunzele in mai multe ape.

Puneti apa la fiert. Cand clocoteste adaugati legumele tocate. Puneti un capac si fierbeti 8-10 minute.
Adaugati loboda tocata fasii de aprox. 1 cm. , orezul ales si spalat in cateva ape si pasta de tomate. Mai fierbeti inca 10 minute.
Potriviti de sare si stingeti focul.

Din oua faceti o omleta simpla pe care o rulati si o taiati fasii subtiri.


Serviti ciorba calda sau rece, dulce sau acrita cu otet aromat, impreuna cu fasii de omleta.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa