Ciorba de Legume de Sezon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~ cateva fire ceapa verde
  • ~ un ardei gras
  • ~ un dovlecel
  • ~ cativa morcovi abia ce-i scosesem din pamant)
  • ~ 2 cartofi
  • ~ multa verdeata (patrunjel, leustean, loboda, marar, cimbru proaspat)
  • ~ delikat
  • ~ zarzavat de ciorba (preferential)
  • ~ doua linguri bulion
  • ~ 700-800 ml bors
  • ~ cateva picaturi ulei de masline
  • ~ 2 oua pentru dres ciorba (preferential)

Mod de preparare

Se pun la fiert 4 litri de apa in care turnam cateva picaturi de ulei. Tocam legumele si le punem la fiert in apa clocotind, in acest fel ele isi pastreaza mai bine vitaminele.

Dupa ce au fiert legumele punem bulionul si zarzavatul de ciorba la borcan, taiem marunt si loboda si le adaugam in oala. . . asezonam cu sare sau delikat lasam cateva minute pana da in clocot iarasi apoi turnam borsul.

Dupa 5-7 minute cand incepe sa clocoteasca iarasi batem doua oua intr-un castron cu putina zeama din oala si turnam oul in oala amestecand incontinuu.

Inchidem focul, tocam verdeata si o punem in ciorba, acoperim oala pentru 10 minute apoi ridicam capacul sa se racoreasca.
Se serveste cu verdeata proaspata din belsug.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.