Ciorba de Gogosari cu Perisoare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 gogosari mari
  • 4 l apa
  • 3 cepe mari
  • 300 g morcovi
  • 1 telina
  • 500 g carne tocata
  • 3 oua
  • 50 g faina + 100 g
  • piper
  • nucsoara
  • boia
  • 120 g orez
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 1 lamaie
  • frunze de leustean
  • smantana

Mod de preparare

Din carne, 50 g faina, oua, orez, piper, boia, nucsoara, sare, ceapa taiata marunt si doua linguri de apa se face un amestec din care se ia cu lingura putin si se aseaza pe o farfurie cu cele 100 g faina. Se modeleaza perisoarele avand grija sa fie acoperite de faina.

Se pune apa la fiert iar cand clocoteste se adauga perisoarele. Se fierb 10 minute si apoi se adauga toate legumele (morcov, telina, ceapa, gogosar) taiate marunt, marunt si sarea dupa gustul fiecaruia.

Se mai fierbe 25 minute.
La sfarsit se pune sucul lamaii si leusteanul taiat marunt si se mai da un clocot.
Se serveste cu smantana sau nu, cum doriti!
Se mai poate pune suc de lamaie, caci e foarte buna mai acrisoara!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.