Fasolea se lasa la inmuiat de seara in apa rece.
Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa adaugam foile de dafin, cateva boabe de piper si afumatura, spalata bine.
Ceapa, taiata marunt se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa.
Se adauga morcovul dat prin razatoarea mare si ardeiul taiat fasii sau cubulete si se calesc impreuna cateva minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorba, impreuna cu cimbrul, tarhonul si boiaua.
Dupa ce fasolea si afumatura sunt fierte, potrivim de sare si adaugam si pasta de tomate. Mai lasam 2-3 clocote si stingem focul, apoi presaram deasupra marar sau/si patrunjel proaspete, taiate marunt.
Sa aveti pofta!
Servim alaturi de o salata de ceapa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.