Ciorba de crap

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1,500 kg peste,
  • 2,5 I apa,
  • 200 g morcovi,
  • 200 g albitura,
  • 100 g telina,
  • 400 g ceapa,
  • 200 g ardei gras,
  • 100 ml ulei,
  • 50 g pasta de tomate,
  • 1 kg rosii,
  • 50 g leustean,
  • 50 g patrunjel verdeata,
  • 5 g sare de lamiie (otet),
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (otet). Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10 — 15 minute. Se serveste cu verdeata.


Se poate pregati si din capete si cozi de peste, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema

Este ceva intre tort si prajitura, este prajitura care ii place cel mai mult baiatului si a invatat sa si-o faca singur.

Prajitura cu crema
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj