Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ). Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa se strecoara si se pune deoparte.
Morcovii se taie rondele sau cubulete, ceapa se taie marunt ,la fel si ardeii. Cartofii se curata si se taie cubulete.
Uleiul 50 ml , se incinge se calesc pe el morcovii , ceapa si ardeii si pe urma punem si orezul spalat cu care calim cca inca 1 minut. Se stinge cu supa in care a fiert ciolanul afumat, se adauga carnea taiata si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana sunt fierti si cartofii.
Se adauga sare daca mai e nevoie, se pun cei 50 ml otet si se drege cu cele 3 galbenusuri amestecate cu 400 ml smantana. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote se presara cu 1 lingurita tarhon si se acopera oala cu un capac.
Se serveste fierbinte.
Pentru prima inceracre sunt multumita de cum a iesit :)
Clafoutis cu cireseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj