Ciorba de Cartofi cu Afumatura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mai mare
  • 7-800 gr cartofi
  • 4-5 bucati taiate din coasta afumata sau scarita
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingura piper boabe
  • 1/2l zeama de varza sau bors
  • 2 oua
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 lingura sare
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare. Intr-o oala de cca. 4 litri se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul, afumatura si boabele de piper. Se acopera cu un capac, se lasa sa se inabuse bine dupa care se adauga 2, 5 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit.

Cand afumatura este aproape fiarta se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Dupa 20 min, cartofii s-au fiert si se adauga zeama de varza sau borsul, eventual fierte separat, sarea si la sfarsit patrunjelul ales, spalat si tocat marunt. Se stinge focul si se lasa sa stea 5 min.

Ouale se bat bine cu putina apa rece si se amesteca incet in ciorba in asa fel incat sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.
Se serveste fierbinte cu smantana si ceapa verde sau ardei iute alaturi. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj