Matele de miel si buftul vor fi pregatite inainte. Se spinteca matele in doua pe lungime iar buftul sau burta in 4 bucati, se aseaza intr-un vas cu apa rece unde se maiadauga 100ml de otet si o lingurita mica de bicarbonat, pentru ca, curatirea lor sa fie cat mai eficienta.
Organele de miel cu capatana si coada se vor tine in apa rece cu otet pentru a i se spulbera mirosul de oaie
Se pun l a fiert intrun vas mai mare. Spumuirea se va face de 2-3 ori ca zeama rezultata sa fie cat maai limpede. Se scot matele si buftul si se taie fideluta, se scot organele si se taie cuburi mici, se dezoseaza capatana si coada.
Pregatim vasul pentru ciorba (8litri) punem toate legumele si le tragem in ulei dupa care adaugam toata carnea si umplem pe jumatate cu apa si trecem la fierberea ciorbei.
Din leustean luam crengile (partea groasa) , le taiem marunt de tot si le punem la fiert odata cu carnea si legumele. Invazia de arome va fi incredibila. Pentru a face fata, zaboviti oleaca si luati un paharel de rachie in nas. Va veti simti mai bine.
Cand carnea este fiarta se adauga borsul si se sareaza. Pregatim ouale si smantana le batem bine pentru a obtine dresingul de ciorba. Dupa ce vedem ca ciorba este gata, oprim focul dam vasul deoparte la odihna.
Leusteanul frunze il taiem si-l presuram in vas peste ciorba.
Poate fi o ciorba usoara de primavara de Paste care putem sa o servim cu dresingul aferent sau fara alaturi de un stufat de miel de un drob suculent si incheind cu o bucata de pasca va fi un meniu la care si boierii ar ravni.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.