Ciorba a la Grec

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne pui (poate sa fie aripi, spate, gaturi )
  • 300 gr smantana
  • 2 galbenuse ou
  • 1 morcov mai mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • orez
  • 50 gr rama
  • (din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )

Mod de preparare

Morcovul si patrunjelul il curatam, spalam si il taiem rondele. Rama il punem la incins punem peste morcovul si patrunjelul si le calim un pic, apoi stingem totul cu apa. Punem in vas si ceapa pe care odam pe razuitoarea fina si lasam sa dea un clocot. Adaugam si bucatile de carne, si condimentam cu sare.

Cand carnea e fiarta de jumate adaugam si un pic de orez. Cand e fiert siorezul punem zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua ptr dres ciorbica.

Amestecam 2 galbenusuri cu smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte si apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.

Se mai poate adauga cui ii place mai acra, zeama de lamaie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.