Chicken And Gnocchi Soup - Supa de Pui cu Gnocchi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui gata gatit (friptura e mai bun eu am avut pulpa de curcan afumat)
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de faina (am folosit integrala)
  • 400 ml lapte de frisca neindulcit
  • 700-800- ml supa de pui/legume/oase (se poate si ceva mai mult depinde de cat vreti supa de groasa)
  • 1 tulpina de telina (sau jumate de radacina mijlocie), tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi fin pisati
  • 2 morcovi rasi (mari, daca sant mici 3-4)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • un pumn bun de spanac crud si rupt bucati mai mari
  • busuioc si patrunjel proaspat
  • sare
  • piper dupa gust
  • parmesan proaspat ras
  • 500 gr gnocchi de cartofi
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete

Mod de preparare

In untul topit se prajeste ceapa si usturoiul. Cand e gata prajita (sticloasa) ceapa se pune faina si se face un fel de rantas (doar 1/2 de minut se tine pe foc) apoi se adauga jumatate din laptele de frisca.

In alta oala, se fierb gnocchi.

In supa care fierbe se adauga morcovi rasi, telina tocata marunt si friptura sau puiul la gratar sau ce vreti sa folositi, deasemenea taiat bucati mici (cubulete). Cand supa incepe sa se ingroase se adauga si a doua jumatate de lapte si supa de oase/pui/ legume, spanacul si se da gust (asezoneaza). Se mai fierbe 3-4 minute, se adauga gnocchi gata fierti si strecurati si se poate servi... La servire se presara in farfurie parmesan proaspat ras si se decoreaza cu cateva frunze de usturoi proaspat.

De regula eu cand pregatesc supa asta folosesc resturi de friptura de pui precum si ceva din zeama de pe friptura... pun mai putin lapte si ceva mai multa supa de legume daca o vreau mai putin calorica.

Supa asta nu este supa crema, dar trebuie sa aibe o consistenta groasa, aproape ca o supa crema.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de ceapa

Ficatei de pui in sos de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj