Bors Moldovenesc de Gaina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 pulpe de gaina de tara (de la soacra mea)
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri de zarzavat la borcan (de la soacra mea)
  • taitei de casa
  • bulion de casa 200 ml
  • 2 cepe albe sau rosii
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper
  • bors de casa 250 ml

Mod de preparare

Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, telina se curata si se taie cubulete. Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.

Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa, apoi morcovii, patrunjelul si telina, apoi ardeiul kapia. Se lasa sa fiarba. Cand s-au fiert se adauga taiteii si se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute apoi se adauga zarzavatul din borcan.

Se lasa sa mai fiarba 5 min apoi se adauga sare si piper dupa gust, bulionul si frunzele de patrunjel. Se adauga si borsul si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba. Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele marinate

Foarte bune cu piure de cartofi.

Chiftele marinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj