Bors Moldovenesc de Gaina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 pulpe de gaina de tara (de la soacra mea)
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri de zarzavat la borcan (de la soacra mea)
  • taitei de casa
  • bulion de casa 200 ml
  • 2 cepe albe sau rosii
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper
  • bors de casa 250 ml

Mod de preparare

Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, telina se curata si se taie cubulete. Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.

Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa, apoi morcovii, patrunjelul si telina, apoi ardeiul kapia. Se lasa sa fiarba. Cand s-au fiert se adauga taiteii si se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute apoi se adauga zarzavatul din borcan.

Se lasa sa mai fiarba 5 min apoi se adauga sare si piper dupa gust, bulionul si frunzele de patrunjel. Se adauga si borsul si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba. Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti