Bors de vita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mugure de piept de vita
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • telina(radacina)
  • 2 cepe
  • fidea
  • suc de rosii
  • patrunjel verde
  • o legatura cimbru
  • 2 oua
  • bors(daca se poate, umplut in casa)
  • 2 radacini de hrean
  • 300 g smantana

Mod de preparare

Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat marunt. Amestecul se pune peste carne, impreuna cu legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga aprox 500 de g de suc de rosii sau 3 linguri mari de pasta de tomate, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.
Radacina de hrean se da prin razatoarea mica, apoi se amesteca cu smantana si se sareaza(cu macar o ora inainte de masa). Cu sosul astfel obtinut se mananca carnea din bors.

Pofta buna.


Poze reteta: Bors de vita - Arhiva Reteta Saptamanii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este reteta de astazi. Despre...

Supa de curcan cu galuste la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.