Bors de Curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg carne de curcan;
  • - 1 ceapa galbena medie;
  • - 2 morcovi mari;
  • - 1 radacina de patrunjel;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 bucatica de telina (50-60 de gr);
  • - 1 ardei gras;
  • - taitei lati (100-150 de gr);
  • - sare de mare;
  • - boabe de piper;
  • - bors (500 ml);
  • - frunze de patrunjel si marar

Mod de preparare

Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).
Se lasa sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele: ceapa curatata si intreaga, iar celelalte in ordinea lor de fiert: morcov, patrunjelul radacina, pastarnacul, ardeiul, telina.

Legumele pot fi taiate cuburi (cam de aceeasi dimensiune, sa existe o simetrie in farfurie), betigase, date pe razatoare sau cum va place. Inainte de a le adauga in bors le puteti cali intr-un pic de ulei pe toate (exclus ceapa). Se fierb pana cand toate devin moi.

Intre timp, borsul se fierbe separat, la fel si taiteii, dupa instructiunile de pe ambalaj (al dente).
Supa se acreste dupa gust. Se lasa sa mai dea un clocot, se condimenteaza cu sare, piper, verdeata tocata fin.

Pofta buna!
Se serveste calda, cu paine, mamaliguta, ardei iuti, ceapa etc.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Tosca

,,Bunatati pentru Craciun" Acesta prajitura o fac in fiecare an la sarbatorile de iarna. Este foarte apreciata de cei...

Desert prajitura Tosca
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.