Vin de Fructe de Padure

Complexitate
medie

Ingrediente

  • coarne 1,5 kg
  • macese 1,5 kg
  • cacazdari 1,5 kg
  • catina fructe 1,5 kg
  • porunmbe 1,5 kg
  • boabe de soc 500 gr
  • zahar 5 kg
  • drojdie de bere 50 gr
  • apa 12 litri
  • vas de 25 litri

Mod de preparare

Datorita faptului ca o parte din fructe sant bune de cules in timpul toamnei, temperaturile de afara sant mai mici. Punem vasul la un loc mai ferit, punem fructekle in vas, zaharul si apa, precum si drojdia.
Sa avem grija ca apa sa nu fie rece ci cam la 50 grade.

Acoperim vasul si il invelim cu o patura spre a mentine o temperatura constanta.
La 14 zile facem o proba degustativa sa vedem in ce stare este.
La aceasta proba se hotaraste cat mai sta la fermentat.

Dupa ce a stat din fiert il tragem dupa drojdie ca sa nu altereze calitatea vinului si il mai tinem 30 de zile la limpezit. Limpezit va fi bun de imbuteliat si de bagat la beci
Orice masa copioasa va avea nevoie si de un vin bun.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti