Vin de Cacazdari

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Petru un vas de 10 litri:
  • cacazdari 2,5 kg
  • zahar 2 kg
  • apa 7 litri
  • drojdie de bere 20 gr

Mod de preparare

Indepartam frunzele si coditele, dupa care le spalam cu apa rece si le asezam in vasul de fermentatie.
Trei litri de apa pusi la incalzit ca sa putem dizolva zaharul, amestecam pana se topeste zaharul.
Punem in vasul de fermentatie, completam cu apa si venim si cu drojia de bere.

Se pune capac si se lasa la fermentat pret de 7 zile daca este cald sau peste 10 zile daca este mai racoare. Se trage de pe drojdie la timpul potrivit, iar dupa alte 3 zile se trage iarasi. Se coloreaza cu fruct de bozie (100 gr boabe ptr culoarea rosu rubiniu).
Este un vin natural cu aplicatii suficiente dar consumat cu moderatie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.