Lamaile se spala bine, dupa care se decojesc cu curatator de legume. Cojile se pun la fiert in apa, iar peste acestea se pune zeama storsa bine de la lamai. Cand apa se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se topi. Acesta se fierbe la foc mic.
In momentul cand incepe sa fiarba, se mai lasa aproximativ 20 minute, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
Mie mi-au iesit 27 de sticle de 500 ml si 3 sticle de 330 ml.
Siropul se serveste diluat apa plata sau minerala.
Ne era tare dor de o prajitura cu mere si arome,inspirata din reteta Dianei,Savoriurbane, m-am pus pe treaba si a iesit atat...
Prajitura cu mereEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj