Orsava de Zarzare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg de zarzare coapte
  • 2 lamai
  • 1,3 kg de miere de albini
  • 5 litri de apa

Mod de preparare

Dam in doua zarzarele spalate in prealabil cu apa rece si dam samburii afara, pastrand numai pulpa. Zarzarele sa fie coapte din cale afara ca la fierbere sa se topeasca toata pulpa. Lamaiele taiate in patru se baga la fiert si fierbe cu zarzarele odata pana la epuizare, urmand sa le dam afara spre sfarsit.

Indulcim cu miere de albini dupa pofta ce o avem, si trecem la imbutelierea in sticle.
v-om steriliza timp de 18-20 de min. Racirea se face treptat in 2-3 zile dupa care depozitam totul in camara.
Cu gheata, cu lamaie, rece sau cald, ca baza pentru coktailuri insotit de produse de patiserie.

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne de porc si busuioc

Mi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"

Paste cu carne de porc si busuioc
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute