Nectar de Caise

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr caise
  • 1 l de apa
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

- am spalat si curatat de simburi caisele
- le-am pus la fiert in apa in care am topit deja zaharul
- cind erau fierte bine le-am facut pasta (ori cu mixerul vertical ori cu sita cu manivela pentru pasat zarzavaturile - eu o am de la ikea)
- am trecut pasta obtinuta prin sita*
Nu e obligatoriu sa trecem nectarul si prin sita daca nu va deranjeaza si chiar va place coaja caiselor care se va simti putin. Eventual puteti chiar decoji caisele fierte.

Eu l-am baut asa, rece dupa ce a stat o noapte in frigider.

Se poate face si pentru iarna, pus in sticle si fiert la bain marie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.