Limonada cu Menta si Ghimbir

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml sirop de ghimbir
  • 75 ml zeama de lamaie (1 1/2 lamaie stoarsa)
  • 500 ml apa (eu am pus 250 ml apa plata, 250 ml apa carbogazoasa)
  • 10-12 frunze de menta
  • 3-4 felii de lamaie
  • gheata (vreo 15-20 de cuburi)
  • Sirop de ghimbir:
  • 1/2 cana apa (100 ml)
  • 1/2 cana zahar (100 g)
  • 25 - 30 g ghimbir curatat

Mod de preparare

Primul pas este sa faceti siropul. Taiati ghimbirul in 5-6 bucatele. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu o jumtate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Lasati-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dati-l deoparte si lasati pana se raceste.

Intre timp, stoarceti lamaile (eu am obtinut 75 ml de suc dintr-o lamaie jumatate). Spalati menta si lasati-o la scurs.

Puneti intr-un shaker frunzele de menta, vreo 5-6 cuburi de gheata, zeama de lamaie, siropul de ghimbir si apa plata. Amestecati bine. (Eu n-am shaker, asa ca am improvizat folosind un termos).

Pregatiti 3 pahare (de 250 – 300 ml) in care puneti cateva cuburi de gheata (dupa preferinte) si cate o felie de lamaie. Impartiti continutul shakerului in mod egal intre cele pahare. Turnati restul de apa (cate 80 de ml in fiecare pahar. In cazul meu, a fost apa minerala).

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.