Primul pas este sa faceti siropul. Taiati ghimbirul in 5-6 bucatele. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu o jumtate de cana de apa si o jumatate de cana de zahar. Lasati-l pe foc mediu aproximativ 12-13 minute. Dati-l deoparte si lasati pana se raceste.
Intre timp, stoarceti lamaile (eu am obtinut 75 ml de suc dintr-o lamaie jumatate). Spalati menta si lasati-o la scurs.
Puneti intr-un shaker frunzele de menta, vreo 5-6 cuburi de gheata, zeama de lamaie, siropul de ghimbir si apa plata. Amestecati bine. (Eu n-am shaker, asa ca am improvizat folosind un termos).
Pregatiti 3 pahare (de 250 – 300 ml) in care puneti cateva cuburi de gheata (dupa preferinte) si cate o felie de lamaie. Impartiti continutul shakerului in mod egal intre cele pahare. Turnati restul de apa (cate 80 de ml in fiecare pahar. In cazul meu, a fost apa minerala).
Prepară acasă baghete de pâine crocante și aromate cu ulei de măsline! Rețetă simplă, cu ingrediente naturale,...
Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromatăMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti