Lapte cu Roscove

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte fiert in prealabil
  • 4 lingurite pudra de roscove
  • 1 lingurita zahar brun (sau alb)

Mod de preparare

Fiind o dupa-amiaza mai racoroasa m-am gandit sa prepar o bauturica numai buna si calduta care sa ne relaxeze. Asa ca m-am pus pe treaba. Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic.

Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele si praful sunt destul de dulci natural sau puteti opta pentru o lingurita de miere, care aduce organismului mai multe beneficii decat zaharul.

Cand laptele s-a infierbantat binisor, lua 2-3 linguri de lapte si le punem in canita peste prafuri. Mestecam pana la omogenizare, mai punem 2-3 linguri de lapte (amestecam din nou) si turnam compozitia peste laptele din ceaun.

Mai lasam un pic pe foc sa se imprieteneasca compozitiile, amestecand usor, apoi oprim.
Il servim simplu sau alaturi de o prajiturica, un biscuite sau cereale.
Merge foarte bine la micul dejun si poate fi consumat fara restrictii si de copii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Desert prajitura bicolora cu caise si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj