Spalam coarnele in mai multe ape si indepartam eventualele codite ramase. Intr-un vas de plastic asezam coarnele spalate si peste ele adaugam zaharul. Le amestecam bine si le punem la loc caldut acoperit cu un prosop timp de 5-6 zile. In acest rastimp, amestecam de mai multe ori in vas pana zaharul e topit si fructele lasa zeama.
Coarnele impreuna cu zeama lasata le punem intr-o damigeana de sticla si peste ele adaugam 250 ml Rom, 250 ml Vodka si in cele din urma 2 l de alcool dublu rafinat. Scuturam cu grija damigeana o inchidem bine si lasam la loc racoros sa se intrepatrunda aromele pentru circa 3-4 saptamani, timp in care, din cand in cand mai agitam" spiritele" din damigeana :).
Se va servi rece, ca bautura aperitiva foarte potrivita pentru doamne si nu numai :).
Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti