Ciocolata Calda Cremoasa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 2 linguri rase zahar tos
  • 150 g ciocolata 60-70% cacao

Mod de preparare

Se pune laptele intr-o craticioara la fiert. Amidonul si cacaoa se cern si se dizolva in cateva linguri de lapte, dupa care se toarna in fir subtire peste laptele din cratita, amestecand. Se pune si zaharul. Ciocolata se topeste la microunde sau pe bain marie.

Cand laptele da in fiert, se toarna ciocolata topita si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se amesteca bine pana la omogenizare.
Se serveste simpla sau cu frisca. Daca doriti mai multa savoare, puteti adauga o lingura din lichiorul preferat: lol:

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...