Chisalita cu Cirese Amare (salbatice)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame hultoane (cirese pietroase)
  • -500 grame visine
  • -500 grame cirese negre de padure
  • -malai (1kg)
  • -350 gr miere de albini
  • -apa (6litri)

Mod de preparare

Mai greu o sa ne fie la cules de cirese. La lizierele padurilor de fag, stejar, artar sau carpan gasim intotdeauna poate cires, poate corn, poate mar paduret, poate par paduret. Ciresul salbatec ajunge in perioada optima de cules la sfarsitul lui Iunie, inceputul lui iulie.

Cantitatea de cirese culeasa poate sa fie mai mare pentru compot, gem, dulceata. Dar noua pentru reteta ne trebuiesc 500 de grame. Cu visinile din curte sau din vecini, cu hultoanele din gradina sau din sat, cu mierea din stup si malaiul din camara v-om trece la plita sa facem ce ne-am propus.

Intr-un vas de 8 litri punem 6 liytri de apa si-i dam drumul la fiert. Spalam ciresele, visinile si hultoanele, le alegem de coddite, le punem in vas. Cernem malaiul pe dosul sitei iar ce-am obtinut i-l punem separat pentru reteta.

Combinatia de culori este splendida. Adaugam in ploaie malaiul obtinut mai devreme si mestecam la rotund pentru a nu face cocoloase. Nu adaugam mai mult de 70-80 gr de malai deoarece la racire se poate gelatifica.

Dupa 15 minute de fiert luam mierea si indulcim toata compozitia. Putem opta si varianta neindulcita. Oprim focul si luam vasul de pe foc.
Se poate servi calda, rece sau in combinatii: cu gheata, menta, lamaie si cocteil-uri slab alcoolizate.
O varianta de a ne feri de arsita verii, de a ne ostoi sufletul de atata dogoare.
Aportul de culoare, de vitamine si de bio este dus undeva la apogeu.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti