Pentru straturile ce contin cafea:
- Se prepara cafeaua si se pune intr-un vas de sticla (se poate folosi cafea fierbinte sau rece, dupa preferinte). Daca pregatiti cafeaua la presa franceza, urmati toti timpii de preparare pentru ca aceasta sa fie cat mai aromata.
- Se adauga siropul de agave si se amesteca pana ce acesta se dizolva (daca folositi cafea rece siropul de agave se va dizolva mai greu decat in cafea fierbinte).
- Se adauga in cafea 1 si 1/4 linguri cu seminte de chia, amestecand usor.
- Se aseaza vasul in frigider pana lichidul se raceste (in aceasta perioada semintele de chia absorb lichid si dobandesc o consistenta complet diferita - absorb lichid iar expandarea lor dureaza cateva minute).
Pentru straturile ce contin lapte:
- Lapte se incalzeste putin si se spumeaza.
- Se adauga in vas 1 si 1/2 lingura cu seminte de chia, sarea si scortisoara amestecand usor.
- Se aseaza vasul in frigider pana lichidul se raceste.
Pregatirea bauturii:
- Se aseaza alternativ cele doua straturi pregatite in functie de preferinte pana aproape de limita superioara a paharului.
- Se adauga unul dintre topping-urile preferate sau chiar toate cele trei mentionate, in functie de preferinte.
- Pentru decor se pudreaza limita superioara a paharului cu zahar pudra si se aseaza la suprafata stratului superior de lapte spumat cateva bucatele foarte mici de nuci macadamia.
- Se serveste rece.
Cantitatile ingredientelor mentionate anterior sunt necesare pentru 2 portii.
Pentru un plus de aroma eu am pregatit cafeaua la presa franceza. Daca folositi presa franceza aveti nevoie de cafea special macinata ”pentru French press”.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti