Chai - Ceai Negru Indian cu Lapte si Condimente

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -2 cani cu apa
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita cardamon pulbere
  • -1 bucatica de ghimbir proaspat, cat o nuca, ras sau 1/2 lingurita ghimbir, pulbere
  • -5-6 cuisoare
  • -2 lingurite ceai negru indian, simplu
  • -1 cana cu lapte
  • -3 lingurite zahar de trestie brut

Mod de preparare

Puneti la fiert apa impreuna cu toate condimentele. Adaugati ceaiul negru cand apa incepe sa clocoteasca si lasati sa fiarba cel putin 1 min, la foc mic (dar nu mai mult de 5 min).

Turnati laptele si retrageti de pe flacara inainte sa dea in clocot. Adaugati zaharul si amestecati repede pana se topeste. Strecurati imediat.

Beti cald, fierbinte chiar, imediat dupa ce ati servit masa.
Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gusturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "Albinita"

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

Prajitura "Albinita"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj