Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup, otet balsamic si condimente le confera un gust intens si o textura lipicioasa. Coapte la cuptor pana devin aurii si glazurate, aceste aripioare sunt ideale pentru a fi servite alaturi de seminte de susan si ceapa verde. Perfecte pentru cine in familie sau petreceri, aripioarele lipicioase vor fi cu siguranta pe placul tuturor.

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Seminte de susan si ceapa verde tocata, pentru decor (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul balsamic, uleiul de masline, usturoiul pisat, ghimbirul ras, boiaua de ardei dulce, pudra de usturoi, sarea si piperul. Adauga aripioarele de pui in bol si amesteca-le bine pentru a le acoperi uniform cu marinada. Acopera bolul si lasa aripioarele la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore, de preferat peste noapte pentru un gust mai intens. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Aseaza aripioarele marinate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aripioarele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de gatire, pana cand sunt bine facute si au o glazura lipicioasa. Scoate aripioarele din cuptor si presara deasupra seminte de susan si ceapa verde tocata, daca doresti. Serveste aripioarele calde, alaturi de o garnitura la alegere.

Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: aripioare in aluat crocant, aripioare cu fulgi de porumb sau aripioare de pui la cuptor
sau
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...