Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup, otet balsamic si condimente le confera un gust intens si o textura lipicioasa. Coapte la cuptor pana devin aurii si glazurate, aceste aripioare sunt ideale pentru a fi servite alaturi de seminte de susan si ceapa verde. Perfecte pentru cine in familie sau petreceri, aripioarele lipicioase vor fi cu siguranta pe placul tuturor.
Intr-un bol mare, amesteca sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul balsamic, uleiul de masline, usturoiul pisat, ghimbirul ras, boiaua de ardei dulce, pudra de usturoi, sarea si piperul. Adauga aripioarele de pui in bol si amesteca-le bine pentru a le acoperi uniform cu marinada. Acopera bolul si lasa aripioarele la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore, de preferat peste noapte pentru un gust mai intens. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Aseaza aripioarele marinate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aripioarele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de gatire, pana cand sunt bine facute si au o glazura lipicioasa. Scoate aripioarele din cuptor si presara deasupra seminte de susan si ceapa verde tocata, daca doresti. Serveste aripioarele calde, alaturi de o garnitura la alegere.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: aripioare in aluat crocant, aripioare cu fulgi de porumb sau aripioare de pui la cuptor
sau
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.