Zacusca de Vinete Dietetica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • vinete 2kg
  • o ceapa
  • 250gr
  • ardei rosu 0
  • 500 gr
  • ardei galben 0
  • 500 gr
  • morcov 1 buc
  • telina 1 buc
  • suc de rosii sau pasta de rosii 250 ml
  • foi dafin 3 buc
  • ulei 250ml
  • sare 1 lingurita
  • piper 10 boabe

Mod de preparare

Vinetele se coc. In vas de teflon se pune uleiul, ceapa cruda taiata felii, ardeii taiati felii, morcovul ras, telina rasa, piper, sare. Se calesc 5 minute se adauga putin cate putin apa, se amesteca bine pana se inmoaie compozitia. Se lasa sa se raceasa apoi se face pasta cu mixerul.

Se amesteca cu vinetele tocate si ele si se pun la foc impreuna cu sucul de rosii si foi de dafin se amesteca cam 20 min de la fierbere. Se pune si 3 bucati aspirina pisata la final. Se pastreza in borcane in frigider, pentru micul dejun sau cina.

Pofta buna
Se serveste pe paine

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...