Clătitele:
Taiem dovleacul în felii și îl punem la copt. Cand este gata, il scoatem din coajă și îl pasam cu o furculita.
Intr-un vas incapator punem toate ingredientele pentru clatite (faina, ou, lapte, dovleac) și omogenizam. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatitele obisnuite.
Pregătim tigaia și cu un polonic turnam prima clatită. Dupa aproximativ un minut (când începe sa faca găurele ) o intoarcem. Pentru totrul din imagine am avut nevoie de 5 clatite.
De data asta l-am făcut dreptunghiular, dar il puteti face în orice forma.
Crema de brânză :
Branza cu iaurtul le mixamcu blenderul pentru a deveni mai fine. Condimentam cu sare și piper.
Crema de mazare:
Am folosit mazare fiarta, la cutie.
Scurgem apa și pasam boabele de mazăre.
Adaugam castravetii murați taiati cubulete mici și 3 linguri de branza.
Condimentam cu sare si piper.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima clatită și un strat generos de crema de branza, apoi cateva felii de sunca.
Continuam cu o noua clatită și un strat de crema de mazare.
Alternăm cremele, pentru straturile colorate.
La final îmbracam tortul în cremă de branza cu putina maioneza/sos de usturoi și decorăm.
Eu l-am ornat cu parunjel proaspat , tocat mărunt pe margini. Deasupra am incercat să fac un ”decor de iarnă” ce a ieșit cam chinuit.
Dam la rece pentru cateva ore după care se poate servi.
Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti