Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g sunca afumata din piept de curcan (feliata)
  • 350 g cascaval feliat, nu prea gros
  • 1 lingura unt pentru uns forma
  • 1 morcov mediu
  • 3 ardei grasi medii (rosu, verde, galben)
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1/2 lingura vegeta
  • 250 ml apa
  • 250 g mozzarella (nefeliat)

Mod de preparare

Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care ne putem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori.
Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit ardei grasi colorati si morcov. Pentru o aroma placuta am presarat oregano uscat.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ardeii grasi dupa ce au fost curatati de seminte si codite, ii vom taia in 3, iar morcovul dupa ce a fost curatat de coaja si spalat, se va taia in fasii nu prea subtiri si se vor inabusi toate in putina apa cu vegeta, pana legumele se inmoaie putin. Stingem focul, le scoatem intr-o strecuratoare si le vom lasa pana se va scurge totata apa, apoi le vom pune pe prosoape de hartie. Terina am pus-o intr-o forma de yena dreptunghiulara cu dimensiunile 12 x 22cm ( 7 cm inaltimea), foarte potrivita pentru cantitatile folosite in reteta mea. Forma in care vom face terina o vom unge cu unt si o vom tapeta cu cascaval, acoperind toata suprafata, iar la fundul formei vom pune doua straturi de cascaval. E bine sa urmariti si pozele pe etape, care va vor fi de folos.
Dupa ce am pus primul strat de cascaval vom pune un strat de sunca si presaram oregano, apoi un strat de morcov feliat si acoperim din nou cu un strat, dar de data aceasta cu mozzarella, care fiind mai greu de feliat este putin mai gros. Peste mozzarella punem un strat de ardei grasi colorati peste care am presarat din nou oregano. Deasupra am pus din nou un strat de sunca, apoi un strat de mozzarella, iar la sfarsit am pus ultimul strat este de cascaval. Deci dupa cum observati, am alternat intre toate ingredientele de mai sus.

La sfarsit o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute, pana cand cascavalul va incepe sa se topeasca si vom observa ca legumele si sunca, nu mai sunt vizibele ca inainte de a da terina la cuptor. Dupa ce scoatem din cuptor terina noastra, o vom lasa sa se raceasca bine, dupa care o vom felia, dupa preferinte. Eu am taiat-o felii nu prea groase, care au avut un aspect deosebit de frumos, dar nu mai spun de gustul ei aromat conferit de legume si oregano. Deci puteti sa incercati cu incredere si sa va rasfatati familia sau sa va uimiti musafirii cu astfel de delicatete...!
Va doresc: Pofta buna!
Specific: Romania

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si...

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj