Tartine de Rosii Uscate cu Ricotta si Ierburi Aromatice

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii uscate in ulei
  • ricotta sau alta branza cremoasa
  • putina smantana
  • usturoi granulat (praf)
  • ierburi aromatice dupa gust (patrunjel, busuioc, oregano, cimbru, frunze arpagic)
  • sare si piper
  • masline sau ce doriti ca sa decorati

Mod de preparare

Scurgeti rosiile de ulei, absorbiti uleiul ramas de pe ele cu un servet de hartie. Daca rosiile sunt intregi, le taiati in doua.

Frecati ricotta/urda (sau alta branza ) cu putina smantana, usturoiul, ierburile aromatice maruntite (eu am pus patrunjel si oregan), sarea si piperul. Puneti putina crema de branza deasupra rosiei, decorati cu o maslina, un capere... ce vreti.
Daca vreti, puteti inchide cu o alta jumatate de rosie sau le lasati asa cum am facut eu. Se conserva in frigider.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.