Tartine de Rosii Uscate cu Ricotta si Ierburi Aromatice

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii uscate in ulei
  • ricotta sau alta branza cremoasa
  • putina smantana
  • usturoi granulat (praf)
  • ierburi aromatice dupa gust (patrunjel, busuioc, oregano, cimbru, frunze arpagic)
  • sare si piper
  • masline sau ce doriti ca sa decorati

Mod de preparare

Scurgeti rosiile de ulei, absorbiti uleiul ramas de pe ele cu un servet de hartie. Daca rosiile sunt intregi, le taiati in doua.

Frecati ricotta/urda (sau alta branza ) cu putina smantana, usturoiul, ierburile aromatice maruntite (eu am pus patrunjel si oregan), sarea si piperul. Puneti putina crema de branza deasupra rosiei, decorati cu o maslina, un capere... ce vreti.
Daca vreti, puteti inchide cu o alta jumatate de rosie sau le lasati asa cum am facut eu. Se conserva in frigider.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...