Tartine de Rosii Uscate cu Ricotta si Ierburi Aromatice

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii uscate in ulei
  • ricotta sau alta branza cremoasa
  • putina smantana
  • usturoi granulat (praf)
  • ierburi aromatice dupa gust (patrunjel, busuioc, oregano, cimbru, frunze arpagic)
  • sare si piper
  • masline sau ce doriti ca sa decorati

Mod de preparare

Scurgeti rosiile de ulei, absorbiti uleiul ramas de pe ele cu un servet de hartie. Daca rosiile sunt intregi, le taiati in doua.

Frecati ricotta/urda (sau alta branza ) cu putina smantana, usturoiul, ierburile aromatice maruntite (eu am pus patrunjel si oregan), sarea si piperul. Puneti putina crema de branza deasupra rosiei, decorati cu o maslina, un capere... ce vreti.
Daca vreti, puteti inchide cu o alta jumatate de rosie sau le lasati asa cum am facut eu. Se conserva in frigider.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...