Tarte cu rosii si mozarella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • - 1-2 catei de usturoi
  • - 150 g de branza de vaci
  • - 6 linguri de ulei
  • - 6 linguri de lapte
  • - sare si piper
  • - 10 g praf de copt
  • - 1-2 lingurite de praf de condimente
  • - 300 g faina
  • - 3 rosii
  • - 220 g branza tip mozzarella
  • - 1 legatura de busuioc
  • - ulei de masline
  • - 24 de forme de hartie cerata pentru muffins

Mod de preparare

-Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte;
-Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente
- Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile;
-Se spala rosiile si se taie felii;
-Se taie branza in felii;
-Se imparte aluatul in 12 parti egale;
-Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosii si feliile de mozzarella;
-Se stropesc tartele cu putin ulei de masline;
-Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...