Tarta Sarata cu Frunze de Sfecla si Branza Stracchino

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj (250gr)
  • 300 gr frunze sfecla (sau spanac)
  • 3 linguri ulei masline
  • un catel de usturoi
  • 200 gr branza stracchino, crescenza sau alta branza cremoasa
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 gr branza rasa Grana sau alta branza tip parmezan
  • 1 lingurita de usturoi granulat
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si spala sfecla. Se fierbe in apa cu sare, nu foarte mult. Cum intra furculita in tija este gata.

Se pun intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi strivit impreuna cu frunzele si tijele fierte scurse si taiate, nu foarte marunt... dupa plac. Se calesc la foc potrivit in tigaie, circa 5 minute. Se scoate usturoiul, se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se amesteca oul cu cele doua tipuri de branza, laptele, usturoiul granulat si frunzele de sfecla. Se pune sare dupa gust si piper. Se pune foaia de foietaj in tava, se umple cu aceasta compozitie.

Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180°, circa 30 minute. Cand este rumena, este gata.

Se serveste calduta sau rece.
O tarta gustoasa si usor de facut. In lipsa de frunze de sfecla puteti folosi spanac.
Sfecla alba care am folosit eu. Se mananca toata, frunzele si tija alba.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.