Tarta cu Pesto si Rosii Umplute cu Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat frantuzesc
  • 8 rosii
  • 4 lingurite de pesto de busuioc (sau cit aveti nevoie ca sa ungeti bine aluatul)
  • 200 gr brinza de vaca Quartirolo lombardo (seamana cu telemeaua de vaca)
  • 1 lingura de parmezan
  • 1 lingura de ulei
  • maghiran

Mod de preparare

Se incinge cuptorul a 200 °c.

Spalam rosiile si le crestam usotr cu cutitul apoi le oparim citeva secunde si le curatam pielita. Oparite si curatate de pielita le taiem in jumatati, taiem cu un cutit partea cu floricica verde unde crestea codita si cu o lingurita scoatem simburii si miezul rosiilor.

Asezam jumatatile de rosii cu taietura in jos si trecem la pregatirea umpluturii. Strivim brinza cu o furculita sau o radem, adaugam parmezanul, uleiul sin putin maghiran uscat. Umplem jumatatile de rosii cu amestecul de brinza.

Scoatem aluatul din frigider si il asezam in tava cuptorului pe hirtia de copt in care era invelit. Ungem cu pesto partea central a aluatului lasind o bordura de 2 cm de jur imprejur neunsa. Asezam jumatatile de rosii cu taietura si deci umplutura catre aluat si pesto si numai pe bucata de auat care a fost unsa cu pesto.

Ridicam mrginile aluatului si e ducem spre centrul tavii acoperind in acest fel putin din rosiile aflate pe margine. Se va forma o bordura
Nota 1
numarul rosiile este in functie de dimensiunea lor. Ideal este sa folositi rosii rotunde (de tip Roma) care sa nu aiba o dimensiune prea mare ceva intre o mingie de golf si una de tenis de cimp. Important este sa fie rosii foarte bine coapte dar sa nu fie moi sau lovite.

nota 2
Daca folositi o brinza mai grasa puteti sa nu adaugati nici parmezan si nici ulei. Sau mai puteti sa le inlocuiti cu o lingura de brinza feta/ sau telemea grasa ide oaie, sfarimata.


nota 3
Daca va hotariti sa faceti aluat frantuzesc in casa atunci tot asa il tineti in frigider pina in momentul in care aveti toate ingredientele gata si mai ales cuptorul deja incins. Il intindeti pe o hirtie de copt si il asezati in tava cu hirtie cu tot.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati de casa

Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi....

Carnati de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj